Tips bij het kopen of huren van een rolsteiger

Wil je een rolsteiger huren of kopen? Dan kun je dit bij diverse bedrijven doen. Hiervoor hoef je niet naar een fysiek bedrijf toe te gaan. De meeste bedrijven bieden hun steigers online aan. Door dit online te doen bespaar je veel tijd en kosten. 

 

Kies een breed inzetbare steiger

Kies altijd voor een steiger die breed inzetbaar is en handig is in gebruik. Een rolsteiger is ideaal, omdat je deze eenvoudig kunt verplaatsen door de wielen die onderaan de steiger zijn geplaatst.

 

Steiger verankeren

Als je een steiger buiten opbouwt tot boven de acht meter, moet je hem verankeren tegen de gevel of de muur. Je kunt er dan veilig op werken. Dit geldt niet voor een steiger die je binnen opbouwt. Deze moet je pas verankeren vanaf 12 meter. Dit hangt natuurlijk ook weer af van het type steiger.

 

Opbouwen is makkelijk

Wist je dat het opbouwen van een steiger helemaal niet zo moeilijk is? Hier heb je geen gereedschap voor nodig. Het materiaal kun je heel eenvoudig vastklikken of vergrendelen. Als je een rolsteiger koopt of huurt, dan wordt hier natuurlijk ook een handleiding bij geleverd. Hierin staat heel duidelijk vermeld hoe je de steiger moet opbouwen.

 

Gebruik een waterpas

Maak bij het opbouwen altijd gebruik van een waterpas. Zo ben je er zeker van dat de steiger niet gaat hellen en stabiel staat. Je kunt er dan veilig op werken.

 

Diverse steigers

Een betrouwbare webshop biedt vaak diverse rolsteigers aan. Deze kun je huren of kopen. Dit zijn de smalle en de brede steiger. Een smalle steiger is zeer geschikt voor kleine ruimtes en steegjes. Een brede steiger is weer iets stabieler en biedt meer ruimte voor de werker.